Nieuwsbrief april/mei 2016

View this email in your browser

Landgoed De Prinsenkamp B.V.

NIEUWSBRIEF APRIL/MEI 2016

Beste lezer,
De maand mei is alweer bijna voorbij en wat hebben we toch weer een aantal prachtige dagen gehad! De lente is al vol op van start gegaan en we kunnen weer genieten van geurige lentebloesem en de bladeren beginnen aan de takken van de bomen te groeien. De lente is het seizoen dat symbool staat voor een nieuw fris begin.

Op de onderstaande foto ziet u een prachtig vogelnestje, dit vogelnestje is gemaakt bij het toiletraampje bij ons in huis. Onze trouwe broedster komt ieder jaar weer terug om op dezelfde plek een nestje te maken en wij zorgen ervoor dat de vogel zo rustig mogelijk daar haar eieren uit kan laten komen.

 
Het nestmateriaal wordt verzameld uit de omgeving en bestaat uit takjes, grassprieten en bladeren. Het biedt de vogels een veilige plaats om hun eieren in te leggen en hun nakomelingen te voeden tot ze zelfstandig kunnen vliegen. De maten en vormen van een vogelnestje verschilt. Voor het maken van het vogelnestje op het landgoed, maken de vogels ook graag gebruik van de haren van de vacht van onze Schotse Hooglanders. Als u de foto hieronder bekijkt, ziet u de haren van de Schotse Hooglanders in het vogelnestje liggen.

Prinsenkampvlees

Experiment

Bij de verwerking van Bernard 2nd of De Prinsenkamp hebben wij een experiment gedaan met het Bloemstuk. Het Bloemstuk of ook wel  'valse lende', is een uit twee lagen gevormd stuk van de schouder, verbonden door vet en een vlieslaag. Het Bloemstuk heeft zowel lange als korte, fijne vezels en weinig bindweefsel. Het Bloemstuk is het goedkoopste stuk vlees uit de schouder en wordt normaliter gebruikt voor de bereiding van rosbief en wordt gesneden tot bak- en braadlappen. Wij dachten dat er met dit prachtige stuk vlees meer zou moeten kunnen. Dus hebben wij het bloemstuk nu net als onze bekendere biefstukdelen als technisch deel in zijn geheel laten rijpen, de natte rijping. De kwaliteit van een bloemstuk is hierdoor aanzienlijk verbeterd. Vervolgens hebben wij van een deel het Bloemstuk “biefstuk” delen gesneden. Vandaag hebben wij met ons personeel getest hoe deze “biefstuk” van Bloemstuk smaakt als deze ook bereid wordt als een biefstuk*. Het resultaat mocht er zijn. Heerlijk mals en vol van smaak was dit een uitstekend stuk vlees wat zeker niet onder doet voor een gewone biefstuk. Mocht u dit ook eens willen proeven kom dan zeker langs om een enkel stukje te halen of natuurlijk een vleespakket en dan zorgen wij dat dit interessante stuk er ook bij zit.

 

* Het bereiden van de biefstuk, hoe zat het ook al weer?!: vlees op kamertemperatuur laten komen, zouten met wat grof zeezout, gietijzeren pan heet laten worden, olie in de pan, vlees aan beide zijden dichtschroeien en dan op laag vuur verder laten garen en wat roomboter toevoegen, daarna even laten rusten onder zilverfolie, afmaken met nog wat grof zeezout en verse peper en dan trancheren. De jus maakt u af door een klein beetje water aan de pan toe te voegen, de aanbaksels los te schrapen, wat peper en zout toe te voegen en eventueel naar behoefte en smaak wat tomaten ketchup of Worcester saus toevoegen.

Nog een aantal voordelige pakketten te koop
Er zijn nog een aantal vleespakketten te koop, dus als u nog wat ruimte in de viezer over heeft dan moet u zeker even langskomen. We hebben 5 KG, 10 KG én 10 KG-luxe pakketten te koop! Bij de 10 KG pakketten krijgt u er een gratis fles wijn bij, kijk voor de pakketten op onze website: www.prinsenkampvlees.nl.
 
Als u geen ruimte meer in de vriezer heeft voor een heel pakket dan kunt u natuurlijk ook los een of enkele stukken vlees kopen. Vrijwel al het vlees is los te koop, van hamburgers tot een heerlijk mals stukje biefstuk. Uiteraard zolang de voorraad strekt.
 
Steeds meer mensen weten onze winkel te vinden! Ook u bent ook van harte welkom om zonder afspraak  op de zaterdag langs te komen. Dat kan tussen 10:00 en 16:00 uur.

Prinsenkampwijn
Cursuswijn

Wist u eigenlijk al dat u bij ons ook een wijncursus kunt volgen?! Omdat u zoveel kunt leren van wijn, willen wij u er ook graag meer over vertellen. Onze wijncursus is anders dan u misschien wel gewend bent. Wij bieden namelijk wijncursussen aan voor kleine groepen, met uitmuntende wijnen en met docenten die vooral de cursisten aan het woord willen laten om zodoende met en van elkaar te leren.

Uitmuntende wijnen
Wij schenken tijdens de wijncursus uitsluitend uitmuntende wijnen. Vrijwel al het cursusgeld wordt hieraan besteed. Hoe kan dat? Omdat wij zelf ook wijnliefhebbers zijn en graag mee proeven! Oh ja en heel belangrijk, wij zijn niet onafhankelijk. Wij gebruiken dus alleen maar wijnen uit onze eigen kelders.


Wat voor cursus?
Met onze reguliere wijncursussen bieden wij voor iedereen de mogelijkheid om op zijn of haar niveau te genieten van onze prachtige wijnen. Voor groepen zijn wij in staat om afhankelijk van uw wensen een cursus op maat te maken. Wilt u een specifiek onderwerp nader uitdiepen? Of wilt u gewoon een gezellige avond uit met wat vrienden? Het kan bij ons allemaal! Daarnaast hebben wij de volgende cursussen: introductie cursus, basis cursus en de cursus voor gevorderden.

Wilt u meer informatie over Cursuswijn of over de cursussen zelf, kijk dan op onze website: www.cursuswijn.nl.

Wijn van de maand
Deze maand hebben wij in plaats van een recept van de maand, een wijn van de maand. Wij, en u waarschijnlijk ook, hebben al zoveel recepten voorbij zien komen, dat wij het tijd vonden om wat nieuws te verzinnen. Daarom zijn wij op het idee gekomen om een wijn van de maand te introduceren. In de prachtige lente maand april willen wij de volgende wijn in het zonnetje zetten:

"Silver Palm Chardonnay"
"Een prachtige chardonnay uit Californië. Deze wijn glinstert in het glas en begroet de neus met de geur van appelbloesem en peer. Daarnaast proeft u rijpe aroma's van witte peer, appel en citroen. De wijn heeft een zeer evenwichtige zuurgraad. De chardonnay is heerlijk bij verschillende vis- of schelpdiergerechten."

Voor meer info en bestellen klik hier.
Nieuwe voorraad Bodegas Salentein
Zoals u op de foto hierboven ziet, hebben wij weer een grote voorraad van de prachtige wijnen van Bodegas Salentein. De prachtige Bodegas Salentein Barrel Selection Malbec én Chardonnay ziet u hierboven. Bent u benieuwd hoe deze prachtige wijnen smaken of is uw voorraad (bijna) op kom dan gerust langs op de zaterdag of neem contact met ons op.
Landgoed De Prinsenkamp b.v.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*