Landgoed de Prinsenkamp
September..
maand met 'R' is terug
Dear friends,

Ja, het einde van de zomer is in zicht. De vakanties zijn over en de meeste zullen weer gewend zijn aan het 'gewone' leventje.

Bijna breekt er een nieuw jaargetijde aan. Aan de lucht kunnen we al merken dat  dit gaande is. Echt al een beetje die herfstlucht, vindt u niet? 
Ja, en de R is weer terug. Dit betekent dat we weer wat vitamines moeten slikken.
(Kleine hint, wijn wordt onder andere gemaakt van druiven;)).


Hier bij landgoed de Prinsenkamp is er in de vakantie doorgewerkt.
Onze werknemers zijn druk bezig geweest met bosmaaien, grasmaaien en onkruid verwijderen. Weer een heel werk altijd, maar een werk met veel resultaat. Wat ziet dat er weer netjes uit!  


Ook in onze wijnwinkel op het Landgoed is er het één en ander veranderd. Dus lees maar snel verder, en wie weet zien wij u snel;)

Maargoed, het is nog niet helemaal zo ver, dus nog even genieten van hopelijk een goede nazomer.

Veel leesplezier!


 

Herrrrfst

.. zo is het brandhout ook weer aangevuld
.. Het wordt kouder, minder voedsel, dus een fijn warm plekje voor de vogeltjes!
 
R in de maand
 
Mensen kregen te weinig vitamine C binnen en hadden hierdoor een slechtere weerstand. Ze werden vatbaarder voor infecties en sneller ziek. Vandaar dat ze vitaminepillen zijn gaan slikken om toch gezond te blijven. Nu kun je je niet meer indenken dat er geen vers fruit en groente is. Toch blijven we nog steeds roepen dat de R in de maand zit. Is dat na zoveel jaar dan nog wel nodig?

Het wordt kouder, de dagen worden korter en de zon heeft minder zonuren. We zijn meer binnen dan buiten waardoor we dichter op elkaar zitten. En ondanks dat we voldoende fruit en groenten hebben waarin de vitaminen en voedingsstoffen goed bewaard blijven, heb je in de herfst en winter meer kans om een virus op te lopen. Vandaar dat er vaak wordt gesproken over vitamine C en D als de R in de maand zit.

Leonildo Pieropan, 'the Godfather..'

!!NU 2 + 1 GRATIS OP ONDERSTAAND WIJNHUIS!!

*CLICK HERE FOR PIEROPAN*
Naast de klassieke Soaves van het allerhoogste niveau, Leonildo Pieropan wordt gezien als de 'Godfather' van Soave, heeft Leonildo Pieropan zijn werkgebied uitgebreid met rode wijnen. Hij heeft de afgelopen jaren unieke wijngaardpercelen aangekocht die andere telers te lastig of te arbeidsintensief vonden om te bewerken. 

De rode klassieke wijnen Vaploicella en Amarone worden gemaakt van de druivensoorten corvina, rondinella en molinara, die liggen in een wijdere cirkel rond het stadje Soave.

Kijk mee in onze wijnwinkel..

*Op zaterdag zijn wij open van 09:00-15:00.
*Op andere dagen kunt u bellen of mailen voor een afspraak zodat u niet voor een dichte deur staat ;)
E: info@prinsenkamp.nl / T: 06 2633 2222
 

*2 KG VOOR DE PRIJS
VAN 1KG*NU €10,75 voor 2KG gehakt
SLA NU UW SLAG EN KLIK OP DE BUTTON HIERONDER 

*LET OP: OP=OP
KLIK HIER
Ook zijn de vleespakketten nog te bestellen. Klik hier voor het aanbod.

Recept van de maand

Benodigdheden:
 
400 g biefstuk
paprikamix
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
0.5 bosje bladpeterselie
100 g roomboter
1 citroen
1 courgette
olijfolie om in te bakken
4 aardappels à 150 g

BEREIDINGSWIJZE:

30 minuten totale tijd

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 °C. 

Groente uit de oven

Leg de paprika’s, sjalotjes (ongepeld) en knoflook (ongepeld) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de bakplaat in de oven en rooster circa 10 minuten tot de paprika’s gaan bladderen. Schep de groente in een kom, dek af met plasticfolie en laat circa 5 minuten staan. Pel de paprika’s. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bovenkant van de sjalotjes en duw het zachte vruchtvlees eruit.

Kruidenboter

Pel en hak de knoflooktenen die uit de oven komen fijn. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Meng de boter met de gehakte knoflook, peterselie, rasp van de citroenschil en een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde courgette

Verwarm een grillpan voor. Snijd de courgette over de lengte in plakken. Smeer in met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de plakken courgette om en om in circa 5 minuten gaar.

Biefstuk

Bestrooi de biefstuk met een beetje zout en peper. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 3 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg een klontje boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover. Laat de biefstuk circa 5 minuten rusten. Snijd het vlees in 4 gelijke stukken.

Aardappels

Leg de aardappels met 3 eetlepels water en een beetje zout in een glazen kom. Leg er een bord op. Zet in de magnetron en laat in circa 8 minuten op 900 watt garen. Halveer de aardappels.

Serveren

Verdeel de groente, biefstuk en aardappels over de borden. Serveer een beetje kruidenboter in de aardappels en bij de biefstuk. 

Aanrader: Pieropan Amarone della Valpolicella

BON APPETIT!

NEEM CONTACT OP: 

Landgoed de Prinsenkamp B.V.

E: info@prinsenkamp.nl / T: 06 2633 2222

Adres: Prinsenweg 14B01, 3862 PW Nijkerk

KvK:32117170 / BTW: NL81614955B01