NOVEMBER 

Amicé


Wijnmaand, fotomaand, paddenstoelenmaand, oktober en november in een paar woorden. De dagen worden korter de bomen kaal ook hier bij Landgoed de Prinsenkamp. De werknemers kunnen weer gaan bladblazen, want tjonge wat valt er in een korte tijd veel blad! 

Een aantal zaterdagen terug zijn we ook bezig geweest om de 2e snee hooi van het land te halen. Dit is ondertussen mooi verpakt in baaltjes om zo de Schotse Hooglanders te voorzien van hun voedsel in de winter die voor ons ligt. 

Hier op Landgoed de Prinsenkamp is de herfst goed te zien, dit door al het afgevallen blad en het prachtig geel, rood en nog wat groen gekleurde blad. Ook het weer veranderd het wordt kouder en guurder. We kunnen weer heerlijk met een rode wijn voor de kachel vertoeven. 

En ook, een uurtje langer slapen! Voor sommige juist fijn terwijl andere weer even het ritme moeten vinden.

De kenmerkende paddenstoel, rood met witte stippen, steekt zijn kop boven de grond uit Deze paddenstoel is dan ook één van de eerste die zich laat zien na een zomerse periode. Kijk wel uit, ze zien er prachtig uit, maar deze zijn giftig.

Veel leesplezier!         
                                                             

SPAARACTIE

In 2014 is Prinsenkampvlees gestart met een Opinel spaaractie om trouwe klanten te belonen voor het vertrouwen in Prinsenkamp vlees.
Wij hebben destijds voor de Opinel spaaractie gekozen omdat wij zelf erg fan zijn van Opinel. Een prachtig merk van een fabrikant die al sinds 1890 prachtige ambachtelijke messen maakt in de Franse traditie én omdat wij van mening zijn dat een set messen van topkwaliteit niet kan missen bij de bereiding van een mooi stuk vlees.

 

Bij besteding van elke €10 aan vlees ontvangt u een een spaartegoed van €0,50 voor de besteding aan een Opinel mes. Dus bij een luxe pakket van €150 heeft u al een tegoed van €7,50!

De paddenstoel

Geen dier, geen plant maar een schimmel

Hoewel we paddenstoelen op de groenteafdeling in de supermarkt kunnen vinden is het geen plant. Maar ook geen dier. Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel. Meestal leeft die schimmel onzichtbaar onder de grond of onder boomschors. Het netwerk aan schimmeldraden krijgt bovengrondse uitlopers waar paddenstoelen groeien en die zien we. De paddenstoel is vergelijkbaar met de vrucht van een appelboom: de appel. Alleen is de ‘boom’ in het geval van de paddenstoel niet zichtbaar. 

Opruimers

Zonder bodemschimmels en zijn paddenstoelen zou het maar een rommeltje zijn. Met hun schimmeldraden ruimen ze organisch materiaal op, zoals bladeren, hout en dode wormen. Paddenstoelen zijn een soort stofzuigers! Meer dan 90% van de afbraak van de organische reststoffen gebeurt door schimmels. Zonder hen zou een bos in zijn eigen afval omkomen.

Voedsel maken

Het organisch materiaal zet bodemschimmels ook om in voedsel voor planten en andere bodemorganismen. Er zijn ook schimmels die echt samenwerken met bomen. Sommige bomen groeien daarom alleen in de buurt van deze bodemschimmels. De schimmel transporteert mineralen en water vanuit de bodem naar de boomwortels, in ruil voor koolstof en energie.

Anti-erosie

Wist je dat bodemschimmels ook een anti-erosie functie hebben? Hun kleverige draden houden gronddeeltjes samen. Zo zorgen ze er voor dat bij heftige regenval, de bodem op zijn plek blijft en niet zomaar wegspoelt.

Wat we dus wel kunnen vaststellen is dat deze wezens enorm nuttig zijn in de natuur. 

Heinrich

Oktober wordt ook nog wijnmaand genoemd omwille van de druivenoogst die in deze maand volop aan de gang is.
En een andere reden is omdat in deze periode wijnliefhebbers vaak niet meer de rosé en witte wijnen kiezen, maar eerder voor een rood wijntje gaan. 
                                                                              

Wij hebben voor u dan ook weer een mooie aanbieding! 


25% korting op het wijnhuis HEINRICH  
Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: zweigelt, blaufränkisch en St. Laurent (oude pinot kloon) vertolken de hoofdrol, pinot noir, chardonnay en weißburgunder de bijrollen. Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden. De wijngaarden van Gernot Heinrich liggen in Gols, Neusiedlersee, tussen het beroemde meer en de grens met Hongarije.
 
TIP: De rode wijnen van het wijnhuis Heinrich zijn goed te combineren bij geroosterd vlees, reeragout, hertenfilet, gevogelte, klein wild en kaas.

*klik op de afbeelding voor het assortiment

Vleespaketten

5 KG pakket

Dit pakket bestaat uit een mooie selectie van ons vlees. Bij dit pakket krijgt u ook nog twee gratis gehaktmixen van Verstegen naar keuze.

 

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert.


View Collection >>

10 KG pakket

In vergelijking met het het 5 kg pakket heeft u in dit pakket een ruimere selectie van alle verschillende soorten vlees uit ons assortiment. Bij dit pakket krijgt u drie gehaktmixen van Verstegen naar keuze.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert. Bij het ophalen van het natuurvleespakket kunnen in overleg delen worden gewisseld

 

Bij aankoop van een 10 KG PAKKET ontvangt u een fles Salentein Barrel Selection t.w.v. €14,95 gratis!


View Collection >>

10 KG luxe-pakket

In dit luxe-pakket zit net als in het standaard 10KG pakket een ruime selectie van alle verschillende soorten vlees uit ons assortiment en aanvullen o.a. de luxere vleesproducten zoals:

  • Ossenhaas;
  • Entrecote; en
  • Rib eye

Bij dit pakket krijgt u 3 gratis gehaktmixen naar keuze.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert.

 

Bij aankoop van een 10 KG LUXE-PAKKET ontvangt u een fles Montes Folly t.w.v. €60,75 gratis. 


View Collection >>

Paddenstoelen gerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen
3 grote uien 
2 teentjes knoflook 
4 eetlepels olie 
4 eetlepels boter 
1/2 liter rode wijn 
peper, zout 
1 afgestreken eetlepel bloem 
2 laurierblaadjes 
1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm 
1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) 
2 theelepels paprikapoeder (scherp) 
1 eetlepel gedroogde paddenstoelen 
1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet
250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons 
paar druppels tabasco 
peterselie om te garneren

Bereidingswijze
Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees in de stevige pan. Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de warme wijn. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de pan. Doe laurierblad, tijm, paprikapoeder, verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 1/2 uur stoven. Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg die plm. 15 minuten voor het einde bij de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.

Eetsmakelijk!

Find us online

Volg ons:
https://www.facebook.com/LandgoedDePrinsenkamp
https://www.instagram.com/landgoeddeprinsenkamp/
Website
view this email in your browser

NEEM CONTACT OP: 

Landgoed de Prinsenkamp B.V.

E: info@prinsenkamp.nl / T: 06 2633 2222

Adres: Prinsenweg 14B01, 3862 PW Nijkerk

KvK:32117170 / BTW: NL81614955B01