Amicé | 2020

1e nieuwsbrief van 2020
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op afbeeldingen weergeven in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier.
Landgoed de Prinsenkamp | 

Terug van weggeweest! We zijn er weer, alle wijnen zijn geteld, er is vakantie gevierd en een hoop andere dingen zijn afgerond om het jaar te beginnen. Deze keer de nieuwsbrieven januari en februari in één. 

We stellen u in deze nieuwsbrief graag voor aan onze 4 Schotse Hooglanders die u nog nooit op de foto heeft gezien maar of u dat was opgevallen dat is een ander punt ;)
 • Bran 2 of Anloo
 • Caor of Anloo
 • Piseag of Anloo
 • Autumn of de Prinsenkamp
Het zonnetje heeft zich omgewisseld voor een stormachtig weertje  hier in Gelderland. Wij genieten daarvan door lekker de kachel aan te steken en een heerlijke fles wijn te openen om dat winterse gevoel een beetje vast te houden ;) Bijvoorbeeld deze van Domaine Faiveley nu ook met korting.

Nu staan we weer aan het begin van een nieuw jaar. Ons goede voornemen is om er samen met u een prachtig jaar van te maken. Laten we daarop proosten! 

Om het jaar goed goed van start te laten gaan hebben wij een mooie aanbieding voor u van het wijnhuis Domaine Faiveley. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u hier meer over lezen! 

Veel leesplezier,
En een vriendelijke groet van Landgoed de Prinsenkamp.

SIMPLE BUT BEAUTIFUL |

Dit plaatje is toch prachtig? Kon het niet laten om u een beetje mee te laten genieten van de o zo mooie natuur die zich hier vaak voordoet! 

COLLEGIAAL OVERLEG |

De jongens hebben afgelopen tijd veel geblazen. Kost wat tijd maar ondertussen ligt al het blad in het bos waar het weer zijn werk kan doen.

Domaine Faiveley | 20% korting om het jaar goed te beginnen 

Klik op de afbeelding voor het assortiment 

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”.

Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveley wijnen een hoog aanzien hebben.

De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalksteen en gesteente. De wijn rijpt gedeeltelijk in vaten en in barriques van Frans eiken gedurende 12-14 maanden.

Ontmoet de 4 Schotse Hooglanders | 
Landgoed Esveld
Onze Schotse Hooglanders lopen sinds wij met onze kudde zijn getart natuurlijk op ons eigen landgoed. Sinds een aantal jaren hebben wij er echter ook een aantal Landgoed Esveld in Barneveld lopen. Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief  lopen er 4 stuks. In de zomermaanden wordt deze kudde meestal uitgebreid tot 8 koeien. De 4 Schotse Hooglanders die nu op Landgoed Esveld lopen lopen zijn nog nooit benoemd in één van onze nieuwsbrieven, daarom stellen wij ze graag even voor aan u voor. Het zijn 
 • Bran 2 of Anloo
 • Caor of Anloo
 • Piseag of Anloo
 • Autumn of de Prinsenkamp
Landgoed Esveld is een stuk land waar onze Schotse Hooglanders heerlijk in de vrije natuur kunnen grazen. Ze lopen hier op een prachtig stuk nieuwe natuur van bijna 10ha. Landgoed Esveld  is gevestigd in Barneveld, lekker dichtbij Landgoed de Prinsenkamp. Hier hebben zij met z'n vieren goed de ruimte en veel gras om te grazen zonder gestoord te worden. Langs dit stuk land loopt een pad. Hier zie je vaak voorbijgangers hardlopen, fietsen of wandelen. Gezellig voor de Schotse Hooglanders ;)

Wat we al weten is dat de Schotse Hooglanders zichzelf prima kunnen redden zonder dagelijks bezocht te worden door hun baas. Dit komt doordat zij als oud primitief ras als enige perfect wisten te overleven in de ruige Highlands Schotland. Eigenschappen als het hebben van een goede wintervacht en pas op latere leeftijd geslachtsrijp zijn komen hierbij goed van pas. Ook door het rustige karakter van de Schotse Hooglander is het ras geschikt om te grazen in drukker bezochte gebieden. 
Alhoewel als hun baas eraan komt met een stukje koek dan komen ze er wel aan :)
Het recept van de maand | eetsmakelijk!
* Het antibioticavrije scharrelvlees is op dit moment niet meer voorradig. Daarom hebben we een leuk vervangend recept. Binnenkort hopen wij weer één van onze Schotse Hooglanders naar de slacht te brengen, wij zullen u op de hoogte houden. 
Ingrediënten
8 grote kastanjechampignons
1 rode ui (klein)
2 eetlepels kruidenroomkaas
2 eetlepels geraspte kaas
boter, peper en zout
 
Handig om te hebben:
Bakpapier
 
Bereidingswijze:
 • Verwarm de oven voor op 190 graden.
 • Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
 • Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
 • Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
 • Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
 • Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
 • Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
 • Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
   
*Wij vinden het leuk als u een fotootje deelt als u een recept hebt geprobeerd met ons antibiotica vrije scharrelvlees, wie weet ziet u dan een flesje wijn uw kant op komen!
https://www.facebook.com/LandgoedDePrinsenkamp
https://www.instagram.com/landgoeddeprinsenkamp/
http://www.landgoeddeprinsenkamp.nl/

NEEM CONTACT OP: 

Landgoed de Prinsenkamp B.V.

E: info@prinsenkamp.nl / T: 06 2633 2222

Adres: Prinsenweg 14B01, 3862 PW Nijkerk

KvK:32117170 / BTW: NL81614955B01