Landgoed de Prinsenkamp

Maart 2020

View this email in your browser
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op afbeeldingen weergeven in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier.
Beste vrienden van De Prinsenkamp,

Welkom in de lente! Het seizoen waarin alles zo mooi wordt, de bloemen gaan bloeien, alles zo zijn eigen kleur krijgt en waarin de kalfjes door de wei springen. Om dan maar gelijk met de deur in huis te vallen, ontmoet in deze nieuwsbrief onze 4 kleine, nieuwe bewoners! 

Ook hebben wij weer goed nieuws voor de liefhebbers van een mooi eerlijk antibioticavrij stukje grasgevoerd scharrelvlees. Wij hebben weer een van onze Schotse Hooglanders naar de slacht gebracht. Dat betekent dat er weer een ruim vleesaanbod is! Wij hebben het eerste stukje vlees geproefd, en die was overheerlijk! (bereiding staat verder in de nieuwsbrief.)  

Ook een interessant stukje over bakken met boter of olie. U leest het allemaal in deze nieuwsbrief!

Wij wensen u veel leesplezier.

Vrolijke lentegroeten van De Prinsenkamp!
De nieuweling kenmerken verloopt niet altijd zoals je zou willen. Ciara (geboren tijdens de storm Ciara) onderging het in dit geval echter erg makkelijk. Op de foto ziet u moeder toekijken hoe haar dochter dit karweitje ondergaat. Nou, ze mag trots wezen want ze deed het goed! Nu mag ze zich officieel één van ons noemen. 
Ontmoet de nieuwe bewoners van de Prinsenkamp
Ciara van de Prinsenkamp
Ailean van de Prinsenkamp
Aileana van de Prinsenkamp

Ons antibioticavrije grasgevoerde scharrelvlees is weer op voorraad!

Na lange tijd hebben wij weer aanbod van ons antibioticavrije grasgevoerde scharrelvlees. Na een mooi leven hier op Landgoed de Prinsenkamp is één van onze Schotse Hooglanders naar de slacht gebracht. Caor of Anloo heeft hier meer dan 10 jaar in de natuur rondgelopen. Caor behoorde nog tot de groep van koeien die wij inmiddels meer dan 10 jaar geleden uit Drenthe van de Kudde van Anloo hebben overgenomen.
 
Wij verpakken ons vlees altijd in het slachthuis. Hierbij gebruiken wij vacuüm zakken van de beste kwaliteit om zo ook de kwaliteit van het vlees te behouden.

PS. ook wij zullen de maatregelen van het RIVM toepassen door het vlees voor u klaar te zetten en hierbij op 1,5 meter afstand te blijven. Helaas bezorgen wij niet aan huis. 
Ondertussen heeft het vlees kunnen rijpen en is het op zijn best om gegeten te worden. Bij Landgoed de Prinsenkamp maken wij gebruik van het nat rijpen. In één van de voorgaande nieuwsbrieven hebben wij u uitgelegd wat deze techniek inhoudt. Hier onder nog even kort zodat u weer optimaal op de hoogte bent. 

Het nat rijpen gebeurt door vlees vacuüm te verpakken. 
Bij het nat rijpen zorgen de natuurlijke melkzuurbacteriën voor een dalende pH-waarde en de natuurlijke enzymen breken eiwitverbindingen af.

Wij hebben de voorraad op de website ook weer bijgewerkt. Bij vragen kunt u ons altijd mailen, wij zullen uw vraag z.s.m. beantwoorden. info@landgoeddeprinsenkamp.nl 
5 KG pakket
Dit pakket bestaat uit een mooie selectie van ons vlees. Bij dit pakket krijgt u ook nog twee gratis gehaktmixen van Verstegen.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert.
Buy Now

10 KG pakket
In vergelijking met het het 5 kg pakket heeft u in dit pakket een ruimere selectie van alle verschillende soorten vlees uit ons assortiment. Bij dit pakket krijgt u drie gehaktmixen van Verstegen.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert. Bij het ophalen van het natuurvleespakket kunnen in overleg delen worden gewisseld

€137,50

Bij dit pakket ontvangt u onderstaande wijn:  

Oxford Landing | Shiraz 2014
Oxford Landing Estates Shiraz is een fruitrijke en smaakvolle rode wijn in typisch Australische stijl. Het geconcentreerde fruit geurt naar aroma's van bessen, munt en vanille, tesamen met de voor het druivenras Shiraz kenmerkende kruidigheid en rijkdom.
Buy Now
10 KG luxe-pakket
In dit luxe-pakket zit net als in het standaard 10KG pakket een ruime selectie van alle verschillende soorten vlees uit ons assortiment en aanvullen o.a. de luxere vleesproducten zoals:
  • Ossenhaas;
  • Entrecote; en
  • Rib eye

Bij dit pakket krijgt u 3 gratis gehaktmixen.

De inhoud van een pakket kan variëren omdat de inhoud van de afzonderlijke verpakte vleesdelen varieert.

€149,50

Bij dit pakket ontvangt u onderstaande wijn:   ↓ 

Cá dei Frati | Vino Rossi 2016
Rijk en fruitig in de neus, met hints van rood fruit, zwarte bessen, kirsch, aromatische kruiden en confituur. In de mond krachtig, zuiver en zeer smaakvol met een goede zuurtegraad, wat meteen ook een reflectie is van de kenmerken van de bodem.
*Past goed bij zacht gegaard rood vlees, wild, oude kazen, hartige pastagerechten en soep op basis van vlees.

Buy Now
Bakken met olie of boter, wat is nou beter?
 
Het draait natuurlijk allemaal om het bereiden van een perfect gebakken stuk vlees. Dat wil iedereen kunnen bakken. Het is eenmaal zo dat een goed stukje vlees cruciaal is om in huis te hebben. Maar het is ook belangrijk of je vlees met boter of met olie bakt.                                                                                                                                           
Het grote verschil tussen olie en boter is dat olie veel heter kan worden dan boter. Boter zal verbranden wanneer de pan te heet wordt, dit geeft je vlees een vervelende smaak. Doordat olie veel heter wordt kan het vlees goed dicht schroeien, dit is een belangrijke stap in het bakken van vlees.

Daarnaast krijgt je vlees door de hogere temperatuur een lekkerdere smaak. Dit komt door de Maillard reactie. Dit is de reactie waarbij je ziet dat je vlees een mooie bruine laag krijgt. Deze bruine laag zorgt voor de zoete smaak aan je vlees.

Maar moet je alleen nog maar in olie bakken? Wij vinden van niet, want boter geeft een hele lekkere smaak aan je vlees. Het is wellicht niet de meest gezonde keuze, maar je zou ook beide kunnen gebruiken. Wanneer je vlees dichtgeschroeid is, kan je een klein beetje boter toevoegen zodat je vlees net even wat extra smaak krijgt.

Dus gebruik gewoon beide! Maar weet goed het verschil tussen olie en boter. Olie gebruik je om je vlees of vis op een hoge temperatuur te kunnen bakken. Boter gebruik je voor de smaak, de vettige structuur en het feit dat boter altijd smaken verbindt, maakt je vlees of vis net even wat lekkerder. 
Homemade at the Prinsenkamp 
Wat heb je nodig?
- entrecote
- peper & (zee)zout
- zonnebloem- of olijfolie
- boter 
- een gietijzeren pan
- een scherp mes (Opinel)
- snijplank

 
Bestrooi de entrecote met het grove zeezout. Peper pas na het bakken omdat die anders in de pan zal verbranden.

Verwarm de pan met olijfolie. Wacht totdat de olie goed heet is. (Als goed is weet u nu waarvoor deze lekker heet moet zijn.)

 
Bak de entrecote zo totdat deze een mooie bruine kleur heeft. 
Voeg boter toe voor de smaak.

* Tip: Wij hebben er een scheutje sherry bijgedaan, net dat zoetje in de smaak. Lekker om de jus een beetje op smaak mee te krijgen. 
Bon Appetit!
Laat na het bakken het vlees nog even rusten. Nog een klein beetje peper en zout erover, trancheren, opdienen en dan genieten.... 
 
Twitter
Facebook
Website
view this email in your browser

NEEM CONTACT OP: 

Landgoed de Prinsenkamp B.V.

E: info@prinsenkamp.nl / T: 06 2633 2222

Adres: Prinsenweg 14B01, 3862 PW Nijkerk

KvK:32117170 / BTW: NL81614955B01