Nieuwsbrief mei/juni 2020Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op afbeeldingen weergeven in je e-mail programma of view this email in your browser

Landgoed de Prinsenkamp

Lieve lezers,

De maand mei is voorbij en juni is van start  gegaan. 'Juni meer droog dan nat vult met goede wijn het vat' luidt een gezegde waar wij ons prima in kunnen vinden.

Mei en juni brengen veel mooie dingen met zich mee. Alle planten en bomen zijn uitgekomen, de bladeren aan de bomen kleuren prachtig groen. De vogels fluiten, ooievaars en reigers komen langs en de Schotse Hooglanders nemen een verkoelend badje in de poel. 

De kalfjes doen het goed en lopen tussen de rest van de kudde in, een prachtig gezicht! Wij krijgen ook vaak de vraag van klanten om even bij de kalfjes te kijken wanneer zij de bestelling op halen. De betrokkenheid waarderen wij! Neem gerust een kijkje bij al onze trouwe medebewoners. 

Begin van de maand hebben wij weer zoals alle jaren veel bezoek gekregen van de das. De larven van de meikever komen de grond uit en dat is dan voor de dassen steevast het moment om onze gazons om te spitten op zoek naar deze lekkernijen. Het gazon lijkt nu dan ook meer op een gatenkaas maar ja dat hersteld zich meestal vanzelf weer. Omdat de das een nachtdier is zien wij de das zelden. Doordat we recent een cameraval hebben geplaats hebben we de dassen echter vast weten te leggen zonder dat ze het wisten ;)

De R is uit de maand, dat houdt dus in dat de zon ons weer verrijkt met zijn vitamines. Een tijd waarin de mens vaak weer wat vrolijker en opgewekt is na een winterdip :). Ook de periode dat voor veel scholieren de periode aangebroken waarin zij horen of zij geslaagd zijn. Misschien heeft u wel een zoon of dochter, of wie weet bent u het zelf, die in deze periode zijn studie afgerond heeft. Bij deze van harte gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat! Vier het met onze Luberon van Famille Perrin. 


In deze nieuwsbrief:
- maand mei/juni
- tevreden klanten
- famille perrin
- schotse hooglanders en de kalfjes
- recept van de maand
- anitbioticavrije scharrelvleesLees snel verder! 
Landgoed de Prinsenkamp

MEI/JUNI

Heerlijke plaatjes toch?

We kregen ook dit keer weer veel positieve reacties op ons antibioticavrije grasgevoerde scharrelvlees. Goed om te horen dat u weer hebt genoten! Ook kregen wij weer een hoop foto's doorgestuurd van tevreden klanten met mooie plaatjes van het vlees. Wat is er nou leuker dan die met u te delen! Stuur gerust een foto naar ons, worden wij blij van :)  Onder de inzenders van de foto's hebben wij ook dit keer weer een flesje wijn verloot. Gert van Beek is als gelukkige uit de loting gekomen. 

FAMILLE PERRIN

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd en gevinifieerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment ‘Famille Perrin’ ontdekt u de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellaties zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.
Een pareltje van Famille Perrin is de Rosé Luberon. Helder fonkelend licht oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van sinaasappelschil, rode bessen en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijpe grapefruit en vlierbessen, die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met licht nerveuze zuren.
*KLIK HIER* MET DE AANTREKKELIJKE PRIJS VAN MAAR €7,50

Schotse Hooglanders

Kalfjes

Een Schotse Hooglangder krijgt haar eerste kalfje als ze ongeveer 24 maanden oud is. De draagtijd van een kalfje is ongeveer 9 maanden en tien dagen. Maar een koe kan de bevalling wel een maand uitstellen als haar de omstandigheden niet aanstaan. Ze kan in haar leven wel 15 kalveren ter wereld brengen. Onze Schotse Hooglander heeft er ondertussen 5 gebaard waarvan 1 kalfje het niet heeft gehaald. Bij de geboorte van het kalf heeft de koe eigenlijk nooit hulp van mensen nodig. Dat komt omdat het kalfje vrij klein en licht geboren wordt. 


Een kalf weegt bij de geboorte ongeveer 25 kg. De Schotse Hooglanders kennen geen specifieke paartijd, de koeien kunnen het hele jaar door vruchtbaar worden. Er worden dan ook het hele jaar door kalveren geboren. Zo ook nu hier op Landgoed de Prinsenkamp. Wel is er een duidelijke geboortepiek in het voorjaar en in de zomer. De koeien hebben een sterk moederinstinct en beschermen de kalveren in de eerste paar weken tegen gevaar. Het is daarom van belang om een veilige afstand te bewaren van de moeder met haar kalf. Dus wij laten ze dan ook vooral genieten van elkaar ;)

Recept 

Recept voor 2 personen
Tijd: circa 30 min.

Benodigheden: 
1 biefstuk (circa 130 gr)
200 gr ijsbergsla
2 puntpaprika’s
1 rode ui
mais
cherry tomaatjes
1 tl Mexicaanse kruiden
1 tl basterd suiker
snufje zout en peper
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap

 

Bereidingswijze:

Meng in een diep bord de Mexicaanse kruiden, de suiker en een snufje zout. Wrijf daarna beide kanten van het vlees in met het kruidenmengsel. Snijd het uitje en de paprika’s in stukjes. Bak de paprika en ui in een grillpan op middelhoog vuur totdat er mooie grillstrepen verschijnen, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Voeg de laatste twee minuten de tomaatjes nog even toe. Grill ook de biefstuk totdat het de gewenste gaarheid heeft bereikt, wij vinden medium het lekkerst (licht rosé aan de binnenkant en van buiten mooi bruin). Ondertussen verdeel je de sla, de groenten en de mais over de borden. Als het vlees klaar is snijd je het in reepjes en verdeel je het over beide borden. Meng in een bakje de olijfolie, citroensap een halve theelepel zout en een snuf peper. Dressing eroverheen en aan tafel!

* Dit recept komt van https://www.lekkerensimpel.com/mexicaanse-maaltijdsalade-met-biefstuk/ 

VLEES

Het is in deze tijd toch heerlijk om de barbecue aan te steken en met een groepje familie of vrienden hier lekker van te genieten. 
TIP: maak het gezellig, hang lampjes op, dek de tafel mooi, open een lekkere fles wijn en geniet! 
Kijk hier voor het vlees
klik hier voor de wijn
* wij bezorgen niet aan huis
* hoe gaat het in zijn werk?
  • u laat weten wanneer u in de gelegenheid bent om het vlees langs te halen
  • wij zorgen dat uw bestelling klaarstaat, u krijgt aanwijzing waar u moet zijn
  • u wordt binnengelaten op het landgoed en kunt het vlees zelf uit de vriezer halen
  • wij bedanken u voor de bestelling

Gastvrije groet,
Landgoed de Prinsenkamp!

Twitter
Facebook
Website

NEEM CONTACT OP: 

Landgoed de Prinsenkamp B.V.

E: info@prinsenkamp.nl / T: 06 2633 2222

Adres: Prinsenweg 14B01, 3862 PW Nijkerk

KvK:32117170 / BTW: NL81614955B01