Landgoed De Prinsenkamp B.V.

LENTE NIEUWSBRIEF

Amicé!Zoals het gezegde luidt; 'april doet watie wil' klopt dat wel dit jaar. Sneeuw, zon, hagel, regen, warmte, kou etc . Het was er allemaal. Maar het echte lente gevoel was deze keer minimaal. Trouwens doe ons maar de zon :-)

Ook niet verkeerd voor de zonnepanelen, sinds kort hebben wij nog wat extra zonnepanelen aangeschaft om hier optimaal gebruik van te maken en zo dus extra stroom te ontvangen.

Lees snel verder in de nieuwsbrief voor een members only aanbieding, aspergetijd, een tweeling en nog meer!

Zonnige groetjes van De Prinsenkamp!

Twee druppels water

Als we terug kijken in de geschiedenis van nieuwkomers op De Prinsenkamp zijn dat er heel wat maar dit is nog nooit gebeurt. Er is een tweeling geboren op De Prinsenkamp! Met wat geluk hebben wij deze kalfjes op de foto weten te krijgen maar u kunt wel nagaan dat deze zich vaak snel achter de grote lichamen van de moeder verschuilen wanneer er 'vreemden' te dichtbij willen komen.. ;)

10% Members korting met code: 'lente'

Torres Fransola

Een volle Sauvignon Blanc met intense, verfijnde aroma's van onder andere nectarine, meloen en passievrucht. Ideale begeleider van schelpdieren, visgerechten, wit-vleesgerechten en in het bijzonder van gerechten waar kruidige sauzen overheen gaan.
Let op: het gaat om wijnen uit de jaargang 2009. Uitzonderlijk oud voor een Sauvignon Blanc. De rijping is mogelijk doordat deze wijn houtrijping heeft gehad. Afgelopen week hebben wij de wijn proefgedronken en deze is "op dronk".
*Wanneer u bij betalen bent gekomen kunt u de code invoeren waarna automatisch de korting wordt berekend.
* de korting geldt alleen voor dit product!
Klik hier

Vogelkastjes

Sinds kort hangen er 50 vogelkastjes in het bos van  De Prinsenkamp. Hieronder ziet u wat foto's van de vogelkastjes. Per toeval was de eerste nestkast die wij opende gelijk raak, prachtig he, die kleine bekjes die zich openen wachtend op de moeder met eten. In heel wat kastjes zaten de moeders te broeden. U begrijpt natuurlijk dat wij daar geen foto van hebben. Anders zouden wij het broedproces misschien verstoren!
Weet u welke vogel er in dit vogelkastje verblijft? Voor de echte kenner is dit niet moeilijk te raden!
Hier verblijft een boomklever. Boomklevers lopen zowel omhoog als omlaag over een boomstam, vandaar z'n naam. Het zijn holenbroeders die erom bekendstaan de opening van hun broedholte te verkleinen door te 'metselen' met modder. Deze metseldrang is vaak zo sterk dat ook wanneer het gat al de juiste grootte heeft, er in de omgeving toch nog een metselwerk gemaakt wordt. Zo ook bij dit kastje op de foto. Zelfs de achterkant is helemaal dichtgemetseld :).

De boommarter

Met al die nestkastjes in het bos is ook de boommarter weer bij ons actief. De boommarter is echt een meedogenloos. Het is een mooi beestje om te zien maar het is een geduchte jager. Hij heeft buiten de mens geen vijanden en voelt zich heer en meester in het bos. Niemand maakt hem wat.
Op de foto ziet u de boommarter met daaronder een nestkastje met de veertjes aan de buitenkant. Daar heeft de boommarter toegeslagen. Hij lust namelijk wel een eitje, een jong vogeltje óf een broedende moeder. Vooral in het voorjaar als de vogels net jongen hebben gekregen slaat hij zijn slag. Wanneer je ineens een enorm kabaal hoort aan vogelgeluiden dan kan het zijn dat deze elkaar waarschuwen voor de komst van een boommarter. 

Time for asperges

Bereidingstijd: 20 min | porties: 4 personen
 ruim 1 kg asperges
 4 biefstukjes
 100 gram roomboter
 rasp van een halve citroen
 1 teentje knoflook
 3 takjes peterselie gehakt
 zout en peper

 

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze in ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen.

Maak de kruidenboter door de boter los te roeren. Voeg er een uitgeperst teentje knoflook en de gehakte peterselie, peper, zout en de citroenrasp aan toe. Roer goed door en zet opzij.

Schil de asperges en snij de kontjes eraf. Houdt de schillen apart om er later soep van te maken. Zet ruime pan met water en een snufje zout op waar de asperges in kunnen liggen. breng aan de kook en voeg de asperges toe en leg de deksel erop. Laat 5 minuten koken en zet de warmtebron uit.

Bestrooi de biefstukken met zout en peper naar smaak. Verwarm een koekenpan met een beetje boter en bak hierin de biefstukken  aan beide zijden 4 minuten.

Haal de asperges uit het water en laat deze kort uitdruppen op een stukje keukenpapier. Verdeel de asperges en de biefstukken over de borden en doe op iedere biefstuk een flinke lik van de kruidenboter. Serveer bij de asperges met biefstuk krieltjes of verse friet.

Tafel lekker!!

Landgoed De Prinsenkamp b.v.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Our mailing address is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*